Los Emigrantes

Monika Spahivogli, Tirane

Shpresoj te lexoj me shume mesazhe te ketilla. Kemi nevoje te mbledhim mendjen e t’i shtrohemi punes ne vend te rrime me syte nga qielli(qeverite).

Read More »
Los Emigrantes

Xhanan Mejdiu, Greqi

Shkrim shumë prekës. Një realitet i hidhur. Duke lexuar, në mendje kalonin gjithë hallet dhe vuajtjet e mia. Dhe hallet e shqiptarëve ndryshojnë me milimetra

Read More »
Los Emigrantes

Sevim Arbana, Tirane

…Nuk i heq asnje presje kesaj persiatjeje qe ti me ndjenje dhe vertetesi ke sjelle. Asgje s’eshte e perkryer ne kete bote, po shprehja “home,

Read More »
Los Emigrantes

Marjeta Gjika, Belgjike

… eshte shume e vertete, keshtu ndihem edhe une. Vendi ku u lindem dhe u rritem me mungon, jam shume e lumtur kur nisem per

Read More »
Los Emigrantes

Kristofor Gjika, Greqi

… kur vij në Sarandë nuk më duket rruga, dhe sado që lodhem shumë me punët e ndryshme në shtëpi, prapë nuk e ndjej. Kur

Read More »
Los Emigrantes

Ani Kromidha, Maryland

…. I wouldn’t change even a comma of what you wrote. Those few who try to shame you are among those who didn’t take the

Read More »
Los Emigrantes

Dbl Egle, Washington D.C.

….Një këshillë falas që mund të shërojë shumë plagë që po marrin shumë jetë emigrantësh, nën joshjen e largimit për një jetë më të mirë. Nuk

Read More »
Los Emigrantes

Ermioni Vasili, Greqi

Nuk kam fjalë të shumta për të shkruar, jam bllokuar. Sapo e lexova, jam e përlotur – kam 30 vjet në Greqi, por si vendi

Read More »
Los Emigrantes

Niko Muco, New Jersey (USA)

Të lumtë pena, Neta! Ke prekur një “nerv të zhveshur”, ndaj ka patur kaq reagime shkrimi yt – trazon shpirtrat si të atyre që kanë

Read More »
Los Emigrantes

Juventila Nela, Gjermani

Aneta e dashur, të falenderoj pafund për copëzat e jetës të thërrmuar të gjithësecilit emigrant, që i shpreh aq bukur e aq fort, e transmeton

Read More »
Los Emigrantes

Josif Papagjoni, Tirane

Shkrim që më habiti për nga sinqeriteti, mendjemprehtësia dhe këndi i vështrimit. Dhe thelbi: SHPIRTI. Ngrehina e shpirtit është më e rëndësishmja, aty buis lumturia,

Read More »
Los Emigrantes

Leke Preci, Texas (USA)

Sikur të ngrihesha çdo ditë në vendin tim në orën 4:30 am, dhe të vrapoja për në pune si i tërbuar për një orë e

Read More »
Los Emigrantes

Udhëtim në Krujë

Autobuzi për Krujë donte dhe 15 minuta të nisej. Shoferi, një djalë i ri, e kishte mendjen tek udhëtarët e paktë që afroheshin në parkim,

Read More »
Los Emigrantes

J. N., Gjermani

Përshëndetje e dashur Aneta. Lexova shkrimin tënd tani dhe qava nga dhimbja, se çdo fjalë e shkruar ishte sikur të kisha hapur shpirtin tim dhe

Read More »
Los Emigrantes

Rrënjët dhe Shpirti

Pas 20 vjet emigrimi, diç kam mësuar për dhimbjet e shpirtit nga vetmia dhe çrrënjosja. Shqiptarët ëndërrojnë Amerikën, pa ditur çmimin emocional, shëndetsor, familjar, profesional

Read More »

Media Inquiries