Neta

RTSH: 31 Minuta – Mars 2019

RTSH: 31 Minuta – Mars 2019

Mbi një milion shqiptarë kanë braktisur vendin në tre dekadat e fundit. Dëshira për t’u larguar vazhdon të jetë e madhe, edhe tani, sidomos tek të rinjtë. Por ka një tendencë kohët e fundit të atyre që, pasi kanë kërkuar Amerikën larg, kthehen me dëshirën për të jetuar në vendlindje dhe për të mos ikur […]

Doktor Dermani

Doktor Dermani

  Po laj enët kur, befas, kuptoj se dora e djathtë s’më dhemb më. E rrotulloj kyçin si të ma dojë puna, por, për çudi, dhimbja më ka lënë shëndenë. Uaaaaaa?  U bënë 3 muaj që kur shkova për herë të parë tek ortopedi. Ai mendoi se kisha artrit. Fillova qetësues, por më filloi stomaku. […]

Maria the Beggar

Maria the Beggar

How old is she? Probably around 9, although her eyes tell me she might be older. I’m not sure if she’s the girl I’ve seen last year, playing outside the carpenter’s shop with the other gipsy kids. Her portrait is fit for a “National Geographic” magazine. Striking green eyes, full red lips, eyebrows and hair […]

Foto Çasti

Foto Çasti

Për një grimë m’u duk si reklamë e viteve ‘30, afishuar tek kioska – me borsalinë, veshur me sqimë, me një aparat të madh me llambë, si në filmat e Çaplinit. U kapa gafil kur ndesha sytë e qeshur, që më ftuan për një foto. Ngrita celularin, si për t’i thënë se mund të bëja […]