Zana Res, Boston, (USA)

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Neta, me pelqeu qe ndave ndjenjen tende me te gjithe ne, por asgje ne jete nuk fitohet pa cmim. Amerika eshte nje shtet kapitalist, ku qellimi i kapitalizmit eshte te ngreje kapitalin duke shfrytezuar aftesite e individit deri ne palce – kjo patjeter ka pasoja negative sepse kerkon perkushtim dhe nuk perjashtohet shkaterrimi, duke qene e kollajte te te shkase kemba. Por njekohesisht ka dhe pozivitet, sepse eshte nje shtet i fuqishem ku mbizoteron ligji ne cdo sektor, si dhe zhvillon individin ashtu sic e pershkrove ti: “fëmijët mësojnë në shkolla të mira ku ambicja e trashëguar nga prindët, dalë nga një vend pa mundësi, i nxjerr në krye të klasës.” Gjithesesi jam me ty kur thua “keshtu u ndjeva” sepse dhe une njof shume persona qe ndihen si ty…