Lela Katroshi, New Jersey (USA)

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Cdo gje qe thote zonja ne fjale, eshte e vertete. Une jetoj ketu prej pak kohe dhe e shoh kete realitet ashtu sic zonja e pershkruan. Shume lufte per arritur objektivat qe cdokush i ve vetes kur vjen ne emigrim, duke mos anashkaluar stresin qe te krijohet kur shikon qe shqiptaret nuk ndihmojne njeri tjetrin, ku shqiptaret perflasin njeri tjetrin, ku shqiptaret shesin njeri tjetrin si rendom ndodh dhe ne Shqiperi. Ka shume per te folur … megjithese ndoshta shume emigrante qe jetojne ketu ne US kane gjetur vehten, ate qe ndoshta nuk mund ta arrinin ne Shqiperi. Te tjere mendojne qe jane te kenaqur, por ne te vertete nuk jane sepse nuk e pranojne ndoshta …Ka shume per te thene e per te treguar. Por ajo vendosi te kthehet per arsyet e saj, duarplot apo jo , me status American apo pa status, me e rendesishme eshte qe ajo u kthye per te gjetur ate qetesine dhe lumturine qe nuk ta fal nje vendi i huaj … kudo ku te jemi, emigrante do mbetemi … Te tjerat jane fjale boshe …